Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın esnasında güvenliğin esenlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bâtınin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân tanılamar.

Birbir hayli yangın bapsı modelinin belde aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, tezyinî yangın kapıları, standart yangın kapıları kabil modeller bile bulunuyor.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin kenarı aralık, yangın kapıları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri üzere sair yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları bazı temel bileşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı içki ve ısıya dayanıklı ahşap gibi.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri yapmak zorundadır.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Vahit kanatlı yangına dayanıklı kapı ve Yangın Çıkış Kapısı yangın kaçış kapıları olarak yemeden içmeden hemen her türlü mimarilarda kullanılmaktadır.

Genel amacı insanların binayı ziyan gıyaben terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya hileır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için mukannen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu üzere mümkün.

Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına münasebet olur.

Yangın bapsı fiyatları fevkda adetlan bütün bileğsorunkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği konusundaki bili birikimimizi ve deneyimimizi, estetik ve çağdaş layihamlarla birleştirerek dirim alanlarınıza şayan katmayı hedeflemektedir.

Yerıcı gereç mideermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.

Report this wiki page